i23D

Dekoracija za ured i dom

Dekoracija za ured i dom

On April 24, 2016, Posted by , In Uncategorized, With No Comments

Naš novi/prvi proizvod u ponudi – 3D Jelen

Nikad nismo pretpostavljali da će prvi predmet koji ćemo staviti na prodaju biti dekorativne prirode, ali nam se ideja 3D jelena toliko svidjela da smo jednostavno morali izraditi vlastitog. Nakon izrade prvog, htjeli smo izraditi još jednog za naše prijatelje. Zbog toga smo se sve više smo usavršavali, te dobili ideje za nove materijale. Budući da je došlo do većeg interesa, odlučili smo da je najlakše ove jedinstvene dekoracije ponuditi svima.

Processed with VSCO with x1 preset

Uskoro slijedi nadopuna galerije s fotografijama jelena izrađenog od drva, plastificirane verzije i high tech “Rudolph” verzije sa svjetlećim crvenim nosom i touch senzorom 🙂

Želite jednog odmah? Pošaljite mail na info@i23d.com ili ispunite obrazac na dnu.

Kako smo uopće uspjeli izraditi 3D Jelena?

Iako se ideja čini prilično jednostavnom, zapravo je dosta kompleksna. Prvo je potrebno nabaviti predložak po kojem se želi raditi, zatim ga 3D skenirati, a nakon skeniranja dobivenu datoteku obraditi kako bi se ispolirali nedostaci. Takva datoteka se može pojednostaviti u manji broj poligona, ali se treba voditi računa o tome da se svaki element posebno pojednostavi. Takvu datoteku treba prebaciti u drugi program te je izrezati i pripremiti za print i poslati na plotanje u velikom formatu na visokogramski papir.
Tu je završio programski dio posla nakon kojeg slijedi fizički.
Plotani nacrt treba precizno izrezati i svaku liniju utisnuti kako bi se lakše i precizno savila. Ako se radi na drvenom jelenu, potrebno je zalijepiti izrezani nacrt na drvenu podlogu. Svaku liniju na nacrtu je potrebno utisnuti kako bi omogućili lakše i precizno savijanje. Izrezani i utisnuti nacrt može se početi savijati pravilnim redoslijedom od tanjih prema većim elementima. Nakon toga je potrebno i lijepiti papir, ali ljepilom koje ne moči papir i dobro povezuje. U slučaju lijepljenja drveta, potrebno je ljepilo koje se dovoljno brzo suši, ali ne oštećuje drvo. Sve u svemu, bitno je da su tragovi lijepljenja u potpunosti nevidljivi na kraju posla. Nakon spajanja svih segmenata, pristupa se završnoj obradi, ovisno o materijalu kojeg koristimo i željenom konačnom izgledu, od bojanja, lakiranja, plastificiranja ili ugradnje elektronike.

Kako bi dobili što bolji rezultat, potrebno je otkriti još neke tajne vezane uz navedene tehnike. O tome možete doznati nešto više uživo već na  SFerakonu gdje ćemo prvi put izložiti 3D jelena, ali i mnoge druge radove.

Ako želite naručiti vlastitog 3D jelena ili ako želite kupiti set za samostalnu izradu, pošaljite mail na info@i23d.com ili ispunite obrazac.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *